Malai Boti Recipe in English

So, Malai Boti is a popular dish from the Pakistani bbq cuisine and no menu is complete without it. Malai Boti recipe’s name reflects the nature of its ingredients as “Malai” (cream) is a key component

latest malai boti
latest malai boti

How to Make Malai Boti

Ingredients

  • Boneless meat (cube cutting) 400g
  • Salt as per taste
  • Ginger & Garlic Paste 1 tbsp
  • Lemon Juice 1 tbsp
  • Green Chili 2 pieces
  • White Pepper Powder 1 tsp
  • Coriander Powder 1 tsp
  • Cumin Powder 1 tsp
  • Almond, Cashew and Pistachio Powder 2 tbsp
  • Cream 3 tbsp
  • Cooking Oil 1 ½ tbsp

Cooking Method

Malai Boti
Malai Boti
  1. In a bowl, add the meat cubes, salt, ginger & garlic paste, lemon juice, green chili, white pepper powder, coriander powder, cumin powder, almond, cashew and pistachio powder, cream, cooking oil and mix it well.
  2. Keep in the refrigerator for an hour.
  3. Now BBQ or Oven bake on 230° C for 30 minutes.
  4. Your tasty Malai Boti now ready to serve.

Malai Boti Recipe in Urdu

اجزاء

۔ بون لیس گوشت (کیوب کٹنگ) 400گرام
۔ نمک حسبِ ذائقہ
۔ ادرک لہسن پیسٹ ایک کھانے کا چمچ
۔ لیموں کا رس ایک کھانے کا چمچ
۔ ہری مرچ دو عدد
۔ سفید مرچ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
۔ دھنیا پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
۔ زیرہ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
۔ بادام ،کاجواور پستہ پاؤڈر دو کھانے کے چمچ
۔ کریم تین کھانے کے چمچ
۔ کھانے کاتیل ڈیڑھ کھانے کا چمچ

ترکیب

Pak Malai Boti
Pak Malai Boti

۔ ایک برتن میں چکن لیں اور اس میں نمک،ادرک لہسن پیسٹ ،لیموں کا رس ،ہری مرچ ،سفید مرچ پاؤڈر ،دھنیا پاؤڈر ،زیرہ پاؤڈر ،بادام کاجو اور پستہ پاؤڈر ،کریم اور کھانے کا تیل ڈال کراچھی طرح ملا ئیں اور ایک گھنٹے کے لیے فریج میں رکھ دیں ۔
۔ اب کوئلے پر باربی کیو کر لیں یا  230ڈگری سینٹی گریڈ پر تیس منٹ تک اوون بیک کر لیں ۔
آپکی مزیدار ملائی بوٹی تیار ہے ۔
پکا نے کا وقت : ایک گھنٹہ

image_pdfimage_print
Summary
Memoona Khan
Article Name
Memoona Khan
Description
Malai Boti is a popular dish from the Pakistani bbq cuisine and no menu is complete without it.
Author
Publisher Name
Therapeutic.com.pk
Publisher Logo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here